Förmiddag med Helene Persson

Tin kan bli Årets cityutvecklare 2016

3:00 min

Tin Josefsdotter är verksamhetsledare för Handelsstaden Kristianstad,  spindeln i nätet med att se till att Kristianstad får ett engagerande, trivsamt och händelserikt centrum i staden. Nu är hon nominerad till "Årets centrumutvecklare 2016"

Tin Josefsdotter började sin tjänst på Handelsstaden Kristianstad AB som centrumutvecklare 2012. Hennes målsättning var att stärka centrum genom att skapa en mer attraktiv citykärna, med både handel och kultur.

Tin kom till Kristianstad från en bakgrund med liknande projekt i Hässleholm och Höganäs. I hennes arbete som cityutvecklare har hon arbetat med fyra grupper inom fokusområdena: tillgänglighet, marknadsföring, trygghet och säkerhet, samt rent och snyggt.

Lagom till Kristianstads 400-årsfirandet, var Tin med när Kristianstad vann utmärkelsen "Årets stadskärna 2014" i Sverige.

Nu är Tin Josefsdotter en av tre nominerade till utmärkelsen "Årets Centrumutvecklare 2016". Det är ett pris som föreningen Sveriges Cityutvecklare instiftat. Det delas ut till en person som "på ett framgångsrikt sätt genomfört en utvecklingsprocess, projekt, en kampanj eller ett arbete inom ramen för centrumutveckling i stadskärna, handelsplats eller köpcentrum".

De övriga nominerade till priset är  Isabel Gölles, Eskilstuna Innerstad samt Per Eriksson, City i Samverkan Stockholm.

Snart tar Tin sig ann nya utmaningar. Valborgsmässoafton gör hon sin sista arbetsdag i Kristianstad. Med en elddans bakom Teatern säger hon farväl till Handelsstaden Kristianstad. Nu kommer hon att ägna sig åt liknande uppgifter, som centrumutvecklare i Älmhult.

Den 25 maj avslöjas om Tin får kröna sin tid i Kristianstad med att bli utnämnd till "Årets Centrumutvecklare 2016".