SHL

"Lilliz" och Grundel klara för Färjestad

Färjestads två första nyförvärv till nästa säsong är värmlänningar. Dels Anton Grundel som vänder hem efter ett år i Karlskrona och så BIK Karlskogas Marcus "Lilliz" Nilsson.

Anton Grundel prövade lyckan i Karlskrona premiärsäsongen för Blekingelaget men vänder nu alltså hem till Värmland och Färjestad igen och förenas med Magnus Nygren som han hockeymässigt vuxit upp tillsammans med. Kontraktet med Anton Grundel är skrivet på tre år.

I den live-sändning som Färjestad prövade för första gången via Youtube sa Grundel om flytten hem så här;

– Jag har skrivit på för Färjestad vilket känns fantastiskt roligt. Jag har aldrig kunnat släppa Färjestad och när den här möjligheten dök upp var det ingen tvekan. Jag får komma till min moderklubb och den klubb jag älskar mest.

Marcus "Lilliz" Nilsson med fyra säsonger i BIK Karlskoga och en i SHL med AIK är hockeyfostrad i Charlottenberg och tillbringade junioråren och en säsong i division ett med Sunne IK. Kontraktet med "Lilliz" är skrivet på två år.

Sportchefen Leif Carlsson berättade i sändningen vad Färjestad får i Marcus "Lilliz" Nilsson;

–"Lilliz" är en kille som presterat fantastiskt bra och som i snitt gjort en poäng per match. Han har erfarenhet med sig från tiden i SHL med AIK men har förbättrat statusen under åren i Karlskoga. Ett jättespännande nyförvärv, en möjlig publikfavorit.

Så här sa Marcus själv i Live-sändningen om känslan just nu;

– Målet är att ta en plats i laget. Färjestad vill alltid kriga om guldet och det ska bli kul att vara med på den resan.

Vidare har Färjestad förlängt med assisterande tränaren Anders "Ante" Karlsson i två år. Vem som efterträder Tommy Samuelsson som huvudtränare är fortfarande oklart och sak samma när det gäller förlängning av kontrakten med spelare som Milan Gulas och Micke Johansson.