Fredrik Söderström stannar i Oskarshamn – Karlin kvar i VIK

2:14 min

Fredrik Söderström och Mattias Karlin har bestämt sig. Båda två stannar i sina allsvenska klubbar, Oskarshamn och Västervik, i två säsonger till.

I fem säsonger har Fredrik Söderström lett IK Oskarshamn, men efter årets säsong tog han sig en funderare kring framtiden och det har spekulerats om andra klubbar som varit intresserade av hans signatur.

Men vid lunchtid på onsdagen meddelade IK Oskarshamn via ett pressmeddelande att man kommit överens med Söderström om en kontraktsförlängning på två säsonger till. Såhär säger han själv om beslutet att stanna.

– Det finns många goda skäl till att göra det, ett är att jag trivs väldigt bra och vi har byggt upp någonting som jag gärna fortsätter att vara kapten över.

Det har gått några veckor sen den deadline du fick av sportchefen Roger Jönsson, vad har du funderat på?

– Fem år är väldigt lång tid på det här uppdraget och jag har känt att jag behöver komma till en insikt över vad som är bäst för mig och för klubben. Den här tiden har gjort att jag stärkts i mina känslor för laget och för klubben så det är ett väl genomtänkt beslut.

Det har spekulerats i andra klubbar som varit intresserade av dig, vad har du kunnat välja bland?

– Jag tycker att det är ganska ointressant, det är som att beställa mat på restaurang men sen ångra sig när de andra sitter och äter något annat. Jag har haft möjligheter att röra på mig men jag valde att vara kvar och har en god känsla av vad som väntar oss framöver.

Du känner att du fortfarande brinner och kan utveckla både dig själv och laget?

– I allra högsta grad, jag tror att tiden gör mig lite klokare och jag vaknar lite bättre varje morgon. Jag har lärt mig vad som är bra för klubben och för stan och jag tror att jag kan göra ett ännu bättre jobb med de erfarenheterna.

Vad kan vi förvänta oss av er säsong?

– Jag tycker att vi har bevisat att lilla Oskarshamn kan göra ganska stora resultat och jag tror att med de lärdomar vi har vet vi lite hur vi behöver hantera det här. Så det blir en högintensiv vår med att bygga förutsättningar, sen ska vi prestera och leverera när det är aktuellt.

Samtidigt som IK Oskarshamn meddelade att deras tränare blir kvar kom Västerviks IK med beskedet att Mattias Karlin blir kvar som deras huvudtränare. Även han har varit i sin klubb i fem säsonger, och har skrivit på för ytterligare två.

– Det kändes som rätt beslut, säger han i en kommentar till P4 Kalmar.

Sportchefen i Västervik, Tomas Lind, säger såhär om förlängningen.

– Det känns bra, vi trivs med varandra. Jag har pratat med alla spelarna och det är ingen som rynkar på näsan för att han fortsätter, snarare tvärtom. Givetvis kan han bryta kontraktet om vi blir degraderade och skulle ett SHL-lag höra av sig får han bryta år två.

Tomas Lind själv kommer, med start på måndag, att börja jobba heltid som sportchef i VIK, något han tidigare gjort vid sidan av ett civilt jobb.

På torsdag morgon, efter 07.15, intervjuas Mattias Karlin i direktsändning i P4 Kalmar.