Gauthiods nyckelspelare missar säsongsstarten

1:39 min

En av Gauthiods bästa spelare, den nigerianske mittfältaren Emmanuel Adebayo, missar premiären av division 2-fotbollen på lördag eftersom han inte fått förnyat arbetstillstånd.

Örjan Johansson är ansvarig för herrsektionen i Gauthiod och han bekräftar för P4 Skaraborg att Emmanuel Adebayo inte kommer till spel i premiären borta mot Gunnilse i helgen.

– Det har inte gått igenom än så han är tyvärr inte med i premiären.

Avsaknaden av Adebayo kommer bli stor på Gauthiods mittfält där han är en slitvarg och viktig del i lagbygget.

– Det är en drivande spelare och en hårt jobbande mittfältare som håller ihop det bra. Men vi får lösa det och omgruppera med lite annat folk, konstaterar Örjan Johansson.

Grästorpsklubben ansökte om nytt arbetstillstånd för Adebayo i december men det har ännu inte beviljats av Migrationsverket och därför har den 22-årige mittfältaren fått tillbringa hela försäsongen i sitt hemland.

– Han är hemma i Nigeria och tränar med sitt klubblag som han har där. Han tränar två pass om dagen så han är i bra form.

Det är dock högst oklart när Adebayo kan ansluta till Gauthiod och göra säsongsdebut.

Örjan Johansson har haft tät kontakt med Migrationsverket för att få veta när Adebayo ska få klarhet i om han får förnyat arbetstillstånd. Men Johansson har inte fått några som helst besked om när ett beslut kan komma.

– Ärendet ligger i högen, som de säger.

När tror du han kommer vara tillgänglig för spel igen?

– Jag vågar inte ens gissa. Får man inget svar av Migrationsverket så vågar inte jag stå här och dra någon gissning.

Men troligtvis så kommer Emmanuel Adebayo missa fler matcher än bara premiären mot Gunnilse och i den första hemmamatchen som är derbyt mot Skövde AIK får säkerligen Gauthiod klara sig utan sin nyckelspelare.

– Absolut. Det håller vi för troligt att så är fallet, säger Örjan Johansson.