Rejält tillskott i kassan för Vara Hästsportklubb

2:53 min

Varje år delar Allmänna arvsfonden ut pengar till föreningar som vill starta satsningar för personer med funktionshinder. Vara hästsportklubb fick näst mest av alla föreningar i landet förra året.

Vara hästsportsklubb fick drygt 5,3 miljoner kronor från Allmänna arvsfonden under 2015.

Men det är inte bara från Allmänna arvsfonden föreningen fått pengar. Även Sparbanksstiftelsen har bidragit med tre miljoner.

Pengar som betyder mycket för föreningen för att de ska kunna bygga en ny ridanläggning i Vara.

Tanken är att vi ska bygga en jättefin ridanläggning

Anläggningen kommer att ligga knappt två kilometer från stadskärnan. Att det är så centralt tycker både ordföranden Ann Lindell och ledamoten Yvonne Eliasson är positivt.

Det har länge diskuterats att bygga en hästanläggning i Vara. Till slut sa kommunstyrelsen nej till Vara Horse Arena vilket gjorde att föreningen blev tvungna att avveckla verksamheten, enligt Eliasson.

Det var katastrof att det inte blev av egentligen.

Det första spadtaget för den nya anläggningen har inte tagits ännu och föreningen väntar nu på att kommunstyrelsen ska ta ett beslut den 25 april. Sedann ska det rivas en del på marken innan företaget som ska bygga kan starta upp.

Men när de väl kommit igång med anläggningen tror alla inblandade att det kommer gå fort och Eliasson räknar med att verksamheten kan startas upp redan runt årsskiftet.