Värmland får en ny musikfestival

6:30 min

I augusti får Värmland ett nytt tillskott i festivalutbudet då Västanå Folk Festival anordnas i Östra Ämtervik. Bakom arrangemanget står Magnus och Sophia Stinnerbom som utlovar en intim festival med kvalitativa musiker.

Det är Västanå Folk som tillsammans med Västanå teater som ligger bakom festivalen som ska pågå i två dagar. Idén till arrangemanget fick paret Stinnerbom efter förra årets populära och slutsålda konsert i Berättarladan.

– Det blev väldigt uppskattat och då föddes en idé om att göra konserten igen och kanske under två dagar eftersom det var många som fick åka hem utan att komma in. Det fanns en slags festivalkänsla under kvällen och det spann då vidare till att det kanske skulle bli ännu mer festivalkänsla, alltså en riktig festival, berättar Magnus Stinnerbom.

Sophia Stinnerbom berättar att festivalen kommer att innehålla mer än bara uppträdanden.

– Det kommer att vara workshops och intimkonserter, förutom den stora konserten som kommer att vara två kvällar i rad. Det kommer att bli dansgolv med både dans till spelmän och partydans, berättar Sophia Stinnerbom.

Förhoppningen är att skapa en festival som blir utsåld och Magnus Stinnerbom säger att han förväntar sig att biljetterna tar slut.

– Det är helt enkelt den nivån på artisterna som kommer att delta på festivalen. Vi är lyckligt lottade att ha vänner som är grymt bra musiker och de vill komma hit och vara med. Därför skulle det förvåna mig om många av programpunkterna inte säljer slut fort, berättar han.