Fotboll

Höga förväntningar på både IFK Norrköping och Kalmar FF

3:37 min

Varken Kalmar FF eller IFK Norrköping fick den start på fotbollsallsvenskan de hoppats. Båda förlorade och vill nu leva upp till högt ställda förväntningar.

Regerande svenska mästarna IFK Norrköping spelar i kväll första seriematchen på hemmaplan efter det lika överraskande som efterlängtade guldet i höstas.

SM-guldet har skapat mycket lycka men också skruvat upp förväntningarna säger IFK:s tränare Janne Andersson:

– Det blir lätt att man går några månader och bara får beröm av alla men man får inte glömma varför det gick så bra och det har vi pratat om. Jag tycker jag känner en viss mognad i truppen att kunna hantera det bra.

Trots guldet har laget inte köpts sönder under vintern av penningstarkare konkurrenter men Janne Andersson kan bara delvis andas ut:

– Det har varit intresse kring många av våra spelare och det kommer även ett sommarfönster som kan drabba oss.

Precis som Kalmar FF hoppas IFK Norrköping mycket på sin ungdomsverksamhet för att utveckla A-laget.

– Vi vill utveckla vårt sätt att spela och utveckla våra unga spelare. Vi har ett flertal spelare som är på väg upp och som blir jäkligt spännande att följa.

Janne Andersson har jobbat mer med att förbereda egna laget mentalt för en säsong efter serieseger än att kartlägga kommande motståndare som KFF.

– Jag har bara sett dem i delar av en cupmatch men vet ungefär hur Peter vill spela fotboll. Med Rasmus Elm igång så blir det en jäkla boost för ett lag som Kalmar och jag är imponerad av Markus Antonsson som utvecklats till en riktigt bra allsvensk forward säger Janne Andersson.

– Det blir en tuff match hemma på Parken 6 april.