IBF Falun tror på ännu ett idrottsmirakel i Dalarna

2:50 min

IBF Falun ligger under med 3-1 i matcher mot Storvreta inför kvällens match. Förlorar de ikväll förlorar de också chansen att bli historiska med fyra raka SM-guld.

– Det är klart att det är lite spänt men också fyllt av förväntan, säger Patrick Bäck som klubbchef för IBF Falun.

Laget har tre förluster i bagaget, varav två stora.

– Siffrorna i matcherna spelar ingen större roll, i slutspel är det vinna eller förlora som gäller men samtidigt, hade vi hållit det lite tajtare i de här matcherna så bygger man lite mer självförtroende. Men i slutändan spelar det ingen roll om vi förlorar med 8-2 eller 3-2.

IBF Falun har chansen att bli historiska om de skulle lyckas knipa ett SM-guld för fjärde gången på rad. Men det finns en plan om det inte skulle gå vägen.

– Vi är medvetna om att vi måste förbättra oss i olika positioner och i vårat upplägg det ser vi om inte annat nu. Men nån större katastrof vill jag inte utmåla det som, skulle vi åka ur nu mot Storvreta som är ett väldigt bra lag är det ingen ko på isen kan jag tycka. Det är ändå sjätte året i rad vi tar en SM-medalj och det är inte illa pinkat, säger Patrik Bäck.

Johannes Larsson drabbades efter söndagens match av en befarad hjärtmuskelinflammation och har beordrats vila. Den skadedrabbade Rasmus Enström kommer däremot att prova att spela, i vilken utsträckning är ännu oklart.