Spara Thomas tipslista!

Nordegrens personliga tips "Så följer jag USA-valet"

2:37 min

Thomas Nordegren har fått en fråga där en lyssnare specifikt bett om Thomas personliga tips på vilka tv/radio-kanaler han tycker att man ska följa om man vill få bäst koll på USA-valet.

Läs och lyssna på Thomas Nordegrens tips här!


Några lyssnare har bett om tips på hur man kan följa det amerikanska presidentvalet.

Här är några av mina personliga tips

Sveriges Radio har ju en egen presidentvalspodd som läggs ut varje onsdag med programledaren Sara Stenholm. Aftonbladet har en TV-serie USA,USA, USA med Henrik Torehammar och Nivette Dawod.

I de flesta svenska kabelnät och marksänd digital TV finns CNN och BBC-World en del har också CNBC och FoxNews.

CNN och FoxNews har bra bevakning och kommentarer särskilt under valvakor vid primärvalen.

De har också hemsidor med många videoklipp.

CNBC sänder på sen kvällstid NBC:s nyhetsprogram och det klassiska analyserande programmet Meet the Press (originalsändning på söndagar).
    

BBC World sänder alla vardagar BBC WORLD NEWS AMERICA mellan klockan. 23.00 och 24.00 svensk tid med programledaren Katty Kay. De förklarar lite tydligare för en internationell publik vad som händer och har bra gäster.

De flesta amerikanska TV-bolag (ABC, CBS, NBC) lägger ut stora delar av sitt innehåll på sina hemsidor och Youtube kanaler. Ibland har de restriktioner så att videoklipp bara kan ses i USA.

Detta går att kringgå med olika appar som ”lurar” servrarna att man är i USA.

Public Service radion NPR National Public Radio har också mycket material särskilt från programmet All Things Considered (motsvarighet till Studio Ett).

Sen finns förstås också kandidaternas egna hemsidor, Facebook-sidor och Twitter-konton. Mest känt är realDonaldTrump kontot.

Dessutom har streamingtjänsterna en del av de politiska humorprogrammen som Last Week Tonight  med John Oliver, The Daily Show med Trevor Noah och Real Time med Bill Maher.

/Thomas Nordegren


Vill du också fråga Thomas eller Louise något?

Vi finns på Facebook om du vill diskutera programmet eller prata med oss som jobbar med programmet - här svarar vi kontorstid måndag till torsdag.

Det går också bra att mejla!

Vi svarar så fort vi hinner och läser alla mejl. 

nordegrenepstein@sverigesradio.se