Nallen Ronaldo på resa ute i världen

2:26 min

Klass 2A på Bosvedjeskolan får rapporter från främlingar lite då och då om hur Ronaldo har det. Den lilla björnen har varit vid Eiffeltornet, hos en klass i Burma och även på en tripp till Australien. Och en gång höll han nästan på att försvinna i fel resväska...

Idén kom från boken "Diamantjakten". Den handlar om tre barn och deras klass som skickar ut en nalle på äventyr. 

– Vi satte vår nalle på Midlanda. Han har en lapp på svenska och en på engelska så att alla ska kunna veta vad han är ute efter. Jag gav honom till en kvinna på flygplatsen och frågade om hon ville ta honom vidare, och det ville hon gärna göra, säger Maria Andersson som är lärare i klassen. 

Ronaldo har varit i Paris vid Eiffeltornet, Twin towers i Kuala Lumpur, i en klass i Burma och nu senast i Australien. 

Det var ett tag sedan ni hörde från han sist, är ni oroliga att ni inte ska höra mer från Ronaldo?

– Lite grand, vi vill ha mejl av han och bilder, säger barnen i klassen. 

Han har bland annat träffat statsminister Stefan Löfven och finansminister Magdalena Andersson, som skickade mejl till klassen med bilder. 

Men Ronaldo blev borttappad en gång.

– Han åkte i fel resväska. Han skulle till London men han åkte på något annat ställe. De fick tillbaks resväskan och fick tillbaka han, berättar barnen i klassen. 

Den 24 september ska Ronaldo vara tillbaka i klassen på Bosvedjeskolan. Hur det ska gå till är inte klarlagt än, men barnen tror i alla fall att han kommer vara hemma tills dess.