"Pop Style Feat. The Throne" - given på den sena klubbkvällen

1:50 min

Överraskningssläppen fortsätter att hagla. Drake släppte igår två singlar varav den ena, "Pop Style", gästas av både Jay-Z och Kanye West. Vår reporter Adam har lyssnat och recenserat.

Det vore en underdrift att säga att Drake hade ett hektiskt 2015. Båda albumen han släppte nådde förstaplatsen på Billboards 200-lista. Till det kom den massiva hitlåten "Hotline Bling" som ingen av oss lär glömma på länge plus en beef med Meek Mill.

Och själva "Pop Style" då? Jodå, den är bra. Det är mörkt, tungt och disonant. Låten känns given sent på klubben, när folk börjar titta på klockan. Är det inte dags att dra snart? Om vi går nu hinner vi ta sista bussen. Då kommer den här biten på. Man upptäcker att man fortfarande har gunget kvar i benen och får istället reda ut vad det kostar att dela en taxi. Drake låter trött, nästan irriterad. "I like to finish what you think you started" - när det kör ihop sig för andra, när de har tagit sig vatten över huvudet, då är Drake där och säger "du, jag löser det".

Men det är inte bara Drake som är intressant, utan även de som står som featuring artists. The Throne är en vinkning till albumet "Watch the Throne" som Jay-Z och Kanye gjorde tillsammans. Nu möts alla tre rap-giganterna och Jay-Z och West gör avtryck på sina egna sätt. Jay-Z håller lite lägre profil, då han bara bidrar med två rader. Kanye verkar desto mer taggad och kan inte hålla sig från att fortsätta referera till sitt ökända möte med Taylor Swift.

Drakes kommande album, "Views from the 6", spås komma nu i april och vad som hamnar på låtlistan återstår att se. Men hashtaggen VIEWS som följde men de två senaste singlarna skvallrar kanske lite om vad som komma ska.