Klarabergsgatan stängs för biltrafik

1:30 min

Du som är sugen på att trängas med bilen på Klarabergsgatan får snabba på. Nu har du sista chansen.

Snart blir det inte längre möjligt att köra Klarabergsgatan mellan Sergelstorg och Centralstationen. Om en vecka stängs gatan för biltrafik  i två år och när den sen öppnas igen 2018 blir det som gågata.

Egentligen skulle den här delen av gatan redan ha varit stängd, men nu har det alltså blivit dags till sist.

Orsaken är den så kallade tätskiktsrenoveringen vid Sergels Torg och längs Klarabergsgatan, något som i sin tur hänger ihop med att marken måste förstärkas tills det blir dags att göra verklighet av planerna på en spårvagn bort mot Kungsholmen.

Det arbetet kommer vara klart om två år, 2018, och då kommer inte biltrafiken tillåtas på nytt. Klarabergsgatan ska ju bli gågata.

Så från och med natten mellan den 12 och 13 april stängs gatan mellan Sergels torg och Klarabergsviadukten - för alltid.

Man når alltså fortfarande Centralstationen från Centralbron och det är viktigt att notera att busstrafik blir tillåten även i fortsättningen.

Men det är ju nära i tiden, en vecka ganska precis och frågan är ju om trafikkontoret hinner ändra på körfält och skyltning på så kort tid.

– Javisst,  det här har vi planerat sen länge, säger Kristi Rasmussen Eklund, kommunikatör på Trafikkontoret.

Kommer det gå problemfritt?

– Det är svårare att säga. Det är klart att en och annan bilist kommer väl bli tveksam, eftersom det är nytt. Men på det stora hela tror jag det kommer gå bra, säger hon till P4 Stockholm.