Klart: Janne Andersson tar över landslaget

0:50 min

Janne Andersson, IFK Norrköpings guldtränare, tar över det svenska herrlandslaget efter EM.

Svenska fotbollsförbundet bekräftar på sin hemsida att guldtränaren Janne Andersson tar över det svenska landslaget. Detta efter EM i Frankrike i sommar.

– Det var inte svårt att koncentrera sig på matchen mot Kalmar. Det var rörigt ett tag innan men sen så blev det bra. Det var full fart in i matchen och killarna visade en skön attityd vilket glädjer mig enormt, säger den kommande förbundskaptenen till Radiosporten.

I februari sa du att ”Jag tycker ju faktiskt att det är jättekul att få träna ett lag som man får hålla på med varje dag”.

– Jag ljög... Jag visste inte det här då, skojar Andersson. 

Förbundsstyrelsen ska enligt förbundet ställt sig enhälligt bakom förslaget, meddelas i pressmeddelandet.

SVFF skriver att en presskonferens kommer att hållas 09.45 i morgon torsdag. En presskonferens som kommer att sändas av Radiosporten på webben och i appen Sveriges Radio Play. 

Janne Andersson kommer att finnas på plats, tillsammans med generalsekreterare Håkan Sjöstrand och förbundsordförande Karl-Erik Nilsson.

– Det är jättekul för Janne och det är en chans han ska ta. Självklart känner man en liten besvikelse eftersom han lämnar Norrköping. Men jag önskar honom lycka till och jag tror att han kommer att klara det jättebra, säger Norrköpingsspelaren Christopher Telo till Radiosporten om sin tränares framtida uppdrag.

Svenska fotbollsförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand vill inte kommentera nyheten om Janne Andersson närmare.

– Vi hänvisar alla frågor runtomkring Janne till presskonferensen i morgon. Vi kommer att kommentera det då, säger Sjöstrand, till TT.

Så här kommenterar IFK Norrköpings ordförande beskedet: 

– Det är naturligtvis en stor ära för Janne – samtidigt är det tillfredställande för IFK Norrköping att ha varit med och bidragit till utnämningen, säger Peter Hunt till klubbens hemsida.