Brödrapar återförenas i Frillesås BK

7:28 min

Mattias och Fredrik Johansson fostrades i Frillesås bandyklubb och återvänder nu till den allsvenska föreningen som vill etablera sig i skiktet under elitserien.

Inom kort reformeras serieindelningen i bandy och Frillesås BK, som i år slutade femma i den södra allsvenskan, vill vara med i toppen. Därför presenterade klubben idag två spännande nyförvärv.

- Vi tänker långsiktigt med den här satsningen. Vi vill vara en del av den nya superallsvenskan som skall skapas och vi har redan en bra stomme men med bröderna Johansson i laget så kan det lyfta ytterligare med ett ökad fokus. Vi vill rota bandyn så här i södra Sverige och visa att Frillesås ska vara kvar i bandysverige, säger Lars-Johan Svanström som är ordförande.

Tanken är att Mattias Johansson skall bli spelande tränare nästa säsong. Bara för några veckor sedan spelade han SM-final med Villa Lidköping.

- Väldigt roligt med föreningen som gör denna satsning. Det är ett tillfälle som är för bra för att låta det gå till spillo. Det som lockar är att laget förra året var väldigt bra och det finns en otrolig potential och en bra grund att stå på, säger 25-åringen som inte ser detta som en nedtrappning utan en chans att få utvecklas på flera plan.

Även brorsan Fredrik kommer från spel i elitserien, senast i IFK Kungälv.

- Ser man det krasst sportsligt är det ett steg ner men det här är en större utmaning, säger han.