Jönköping Södra-Malmö 3-2

J-Södra skrällde mot MFF

2:20 min

Nykomlingen Jönköpings Södra fortsätter att imponera i den allsvenska återkomsten. Den första allsvenska matchen på Stadsparksvallen på 46 år slutade med 3-2-seger mot storlaget Malmö FF.

Radiosportens Paul Zyra utser matchens lirare:
Jönköping Södra: Pawel Cibicki
Malmö FF: Anders Christiansen

Jönköpings Södra tog sin andra raka seger hemma mot Malmö FF, 3-2 sedan lånet från just MFF, Pawel Cibicki, blivit matchvinnare med två mål.

– Det är klart att det är en skalp att vinna över Malmö, vi är nykomlingar och det är inte många som tror på oss, men vi själva tror på oss, säger han till Radiosporten.

Jönköpings Södra gästades av Malmö FF. Det var lapp på luckan då matchen var den första på allsvensk nivå i Jönköping sedan 1969.

Det tog bara fyra minuter innan Rasmus Bengtsson tystade hemmapubliken. Han nickskarvade in ett inlägg från Anders Christiansen och 1-0 till bortalaget var ett faktum.

Trots det tidiga bakslaget visade nykomlingarna ingen respekt när Pawel Cibicki prickade ribban efter att han snott åt sig bollen från en stillastående Kari Arnason.

Pawel Cibicki skulle dock visa att släkten var värst. Efter en period med mycket J-Södra trasslade hemmalaget in bollen in i motståndarnas straffområde, där var Cibicki som med tån kunde slå in kvitteringsmålet till 1-1 i den 26:e matchminuten.

Utlånade Cibicki jublar inte när han kvitterar vid den första stolpen.

Malmö försökte att ta sig tillbaka in i matchen och både Markus Rosenberg och Erdal Rakip hade ett skott var som gick utanför.

Publiken hann bara sätta sig när nästa mål kom i början på andra halvlek. Kaptenen Fredric Fendrich slog in en boll snett inåt bakåt till Daryl Smylie som sköt ett 20-metersskott i mål till 2-1.

Hemmalaget var inte nöjt där och 62 minuter in i matchen kom Pawel Cibicki fri och kunde chippa bollen över Johan Wiland in i mål till 3-1. Hela vallen stod upp och applåderade.

Bara två minuter efter målet försökte Daryl Smylie filma till sig en straffspark, men i stället blåste domaren för frispark. Mittfältaren blev varnad för andra gången och därmed utvisad.

Inhopparen Guillermo Molins kom fri men missade och på returen kunde Jo Inge Berget slå in bollen i tom kasse till slutresultatet 3-2.

Nästa match åker Jönköping till Örebro, medan Malmö tar emot Gif Sundsvall på hemmaplan.