Lag Edin hade en bra dag på jobbet

3:00 min

Lag Edin har fått till det på Curling-VM i Basel i rättans tid. Urladdningen mot Kanada som man vann med 4-3 efter skiljeomgång följdes upp med seger 7-4 över Sydkorea.

Niklas Edin och hans mannar började dagen på bästa sätt efter sovmorgon med seger i en gastkramande match mot Kanada där först efter skiljeomgång det stod klart att Sverige vunnit med en sistasten i matchen som Niklas Edin säkert satte dit.

Kvällsmatchen mot Sydkorea blev en rätt enkel historia där man skaffade sig 4-0 redan efter två omgångar men tappade lite mitt i matchen utan att ha några problem att säkra ytterligare en seger. Siffrorna skrevs 7-4 till slut efter att Sydkorea gett upp med två stenar kvar i den tionde omgången och  Niklas Edin kunde i S:t Jakobshalle i Basel pusta efter ett gott dagsverke.

-Ja precis. Vi visste att vi behövde vinna minst en av dagens matcher för att ha chans på slutspel. Vi visste att Kanada skulle bli en tuff bit. Vi fick inleda med att spela defensivt då vi inte riktigt kommit upp i nivå på det här mästerskapet. Mot ett Kanada som fram till dess vunnit alla sin matcher, det var var en bonus. Och så matchen mot Sydkorea som var en "måstevinnamatch". Så 2-0 idag och att vi har spelat upp oss med en bra natts sömn i ryggen och slippa morronmatchen med lucka mitt på dagen och sen en kvällsmatch och sedan upp sex på morgonen efter att ha sovit fyra timmar. Vi var alerta idag och på hugget. En bra dag för oss helt enkelt.

Skottland fösrt i nästa match och sedan Danmark. Vad kommer du att drömma om inatt?

-Oj, jag kommer nog att sova så djupt att jag inte kommer ihåg vad jag drömt. Jag hoppas att jag vaknar upp alert och pigg och likaså mina lagkamrater. Jag hoppas vi kan hålla nivån uppe, men det är tufft motstånd vi möter men vi ska verkligen göra vad vi kan.

Inför de avslutande två omgångarna leder Kanada med åtta segrar och en förlust, den mot Sverige. Sedan ligger ett helt getingbo, eller kanske snarare ett curlingbo med Sverige, Danmark, Norge, Japan och USA på sex segrar och tre förluster som i nuläget gör upp om slutspelsplatserna.