Zlatan målskytt och sumpare mot City

Zlatan Ibrahimovic hade en blandad Champions League-kväll när hans PSG 2-2-spelade hemma mot Manchester City i kvartsfinalen.

En missad straff och ett friläge åt fanders. Men även en påpasslig kvittering.

– Vi spelade inte som vi brukar. Det kändes oorganiserade i dag och tappade många bollar. Nu har vi en returmatch på bortaplan där vi måste spela bättre än i dag för att gå vidare. Att missa en straff känns aldrig bra. De utnyttjade våra misstag och straffade oss, säger Ibrahimovic till Viasat efter matchen.

Zlatan Ibrahimovic hade en blandad afton när hans PSG spelade 2-2 hemma mot Manchester City i det första kvartsfinalmötet i Champions League.

Sju gånger har Zlatan Ibrahimovic fått sina drömmar om att få fingra på Champions League-pokalen krossade av brittiska lag.

Om det blir en åttonde? Oklart. Oavgjort, 2-2, inför nästa veckas retur på Etihad Stadium i Manchester innebär att Ibrahimovic och PSG inte klarar sig med 0-0 eller 1-1.

Å andra sidan håller den svenska landslagsstjärnans hysteriska målform i sig.

Inte ens en missad straff i 14:e minuten sedan Citys målvakt Joe Hart kastat sig exakt dit Ibrahimovic brukar slå sina straffar, ner i målvaktens högra hörn, eller ett missat friläge tio minuter senare fick självförtroendet att svikta.

City hann visserligen ta ledningen genom Kevin de Bruyne i 38:e minuten. Men tre minuter senare var det utjämnat. Och det var Zlatan Ibrahimovic som gjorde det. Svensken hade identifierat Citys brasilianske back Fernandos stora svaghet. Oförmågan att hantera bollen.

Så när Hart spelade bollen till Fernando närmade sig Ibrahimovic för att stressa backen, som slog bollen rakt på Ibrahimovics utsträckta fot och i mål. Mål för Zlatan i tredje slutspelsmatchen i rad.

En kvart in på den andra halvleken tog PSG ledningen. Angel Di Maria slog en hörna, Edinson Cavani steg till väders och fick huvudet på bollen, Hart fick fingrarna på densamma, men hade ingen chans när Adrien Rabiot slog in returen.

Minuter senare vädrade hemmasupportrarna mål men Ibrahimovics nick hamnade i ribban.

I stället bjöd PSG tillbaka. Försvarsslarv innebar att Fernandinho kunde sparka in 2-2 i 72:a minuten.

Wolfsburg skrällde mot giganterna

I onsdagens andra kvartsfinal vann Wolfsburg hemma mot Real Madrid med 2-0. Ricardo Rodriguez (straff) och Maximilian Arnold gjorde målen i första halvlek.

Karim Benzema var tvungen att utgå skadad för Real Madrid i den första halvleken, ett tungt avbräck för Madrid-laget inför returen på tisdag.


Återstående matcher i Champions League:

Kvartsfinaler:
I går: Bayern München-Benfica 1-0, Barcelona-Atletico Madrid 2-1.

I kväll: Paris Saint Germain-Manchester City 2-2, Wolfsburg-Real Madrid 2-0.

Tisdag 12 april: Manchester City-Paris Saint Germain, Real Madrid-Wolfsburg.

Onsdag 13 april: Benfica-Bayern München, Atletico Madrid-Barcelona.

Semifinaler: 26-27 april och 3-4 maj.

Final: 28 maj, Milano.