Rififikupp mot matbutik i Järved

1:51 min

Ica Torshallen i Järved i Örnsköldsvik utsattes i natt för ett inbrott där gärningsmännen tagit sig in i butiken genom ett hål i taket.

Inbrottet upptäcktes vid 01.30 i natt. Det mesta tyder på att tjuvarna blivit avbrutna och det mesta tyder på att inget stulits.

Enligt butiksägaren Robert Persson hade tjuvarna kapat kabeln till larmet men att ett haveri-larm då bröt ut. En väktare som åkte på larmet kontaktade i sin tur polisen.

Inbrottstjuvarna har bara varit in i lagret på butiken och där hunnit trampa sönder en del frukt och varit in och rivit i kylarna, enligt Robert Persson. 

De har hunnit göra två hål i taket och även trampat igenom på ett ställe.

– Det är ett fint snitt, de måste ha haft en cirkelsåg eller liknande, säger Robert Persson.

Däremot måste tjuvarna ha avbrutits och det verkar som att de inte fått med sig något stöldgods. 

Både väktaren som först kom till platsen och senare även ett tidningsbud såg en stege som låg slängd över vägen och båda larmade polisen. 

Redan idag kommer en takfirma och reparerar taket och butiken kommer kunna öppna som vanligt klockan 9. Trots att allt gått förhållandevis bra, så blir det både praktiska bestyr och jobbiga känslor att ta hand om vid en sådan här händelse, berättar Robert Persson.

– Jag ska ringa runt till personalen nu och berätta och förbereda dem om vad som hänt och så måste vi städa upp allt här. Det blir ju en känsla av otrygghet, säger Robert Persson.

Det här är som mitt andra hem. Efter det här kommer vi förstärka larmet med fler sensorer.