Byggboom i Timrå

1:07 min

Det är många byggen planerade i Timrå just nu. På kommunen väntar man få in över 250 bygglovsärenden i år och det är 50 fler jämfört med 2014.
– Det handlar om både stora industriprojekt och privata villor, säger Klas Lundgren, förvaltningschef på Miljö- och byggkontoret i Timrå.

De bostadsområden i Timrå som fått flest bygglovsansökningar för villor är Fagervik, Laggarberg och Söråker. Men det största och mest komplicerade bygglovsärendet i Timrå just nu handlar om utbyggnaden av Östrandsfabriken.

– Det är många som vill bygga nytt i Timrå just nu och vi har fått in många förfrågningar det senaste året, säger Klas Lundgren, förvaltningschef på Miljö- och byggkontoret i Timrå.

För första gången sedan 90-talet planeras det nu också för flerbostadshus i kommunen. Bland annat centralt på Köpmangatan, vid badhuset och ute vid Wifstavarv.

Alla detta byggtryck har gjort det svårt för kommunen att hinna ge besked om bygglov inom det utlovade fyra veckor.

– Vi har haft lite problem att klara handläggningstiderna när vi varit lite underbemannade på kontoret samtidigt som byggtrycket varit högt, säger Klas Lundgren, förvaltningschef på Miljö- och byggkontoret i Timrå.