Karlssons uttalande om Zlatan kan vara förtal

3:29 min

Ytterst skulle det kunna bli tal om skadestånd, om Zlatan väljer att anmäla friidrottsprofilen Ulf Karlsson för förtal. Detta efter dennes uttalanden om att Zlatan kan ha varit dopad när han spelade i Juventus. Det menar yttrandefrihetsexperten Nils Funcke.

Det var på ett idrottscafé som före detta förbundskaptenen i friidrott, Ulf Karlsson, menade att det är omöjligt att gå upp 10 kilo muskler i vikt på ett halvår, utan dopning. Exemplet som användes var Zlatan, under hans tid i Juventus 2004-2006. Ett uttalande som yttrandefrihetsexpert Nils Funcke menar kan få konsekvenser för Ulf Karlsson.

– Det där skulle kunna bli en rättslig prövning om Zlatan skulle välja att dra Ulf Karlsson inför domstol för vad han sa just den här kvällen, säger Nils Funcke till P4 Värmland.

Zlatans agent Mino Raiola har tagit del av Karlssons uttalanden och säger till tidningen Expressen att juridiska åtgärder kommer att vidtas mot friidrottsprofilen.

– Vi kommer att stämma honom. Jag är inte expert på svensk lag, men vi har en svensk advokat. Vi behöver inte gå ut med vem advokaten är. Det kommer längre fram, säger Raiola till Expressen.