Minderårig flicka skjutsades till sexköp mellan adresser i Örebro

En 19-årig man skjutsade en minderårig flicka från en bostad i Åsbro i Askersund till Örebro. Här såldes flickan till en sexköpare och kördes sedan vidare till ännu en.

Det var i dag torsdag som det väcktes åtal mot en 19-årig man som misstänks för koppleri. Enligt åtalet har 19-åringen mot betalning skjutsat en flicka som är underårig. Färden ska ha gått från en bostad i Åsbro i Askersund till Örebro.

Väl framme ska 19-åringen ha väntat på platsen för att efter avslutat sexköp kunna köra flickan till ännu en sexköpare i Örebro.

Bland bevisningen finns förutom förhör med den åtalade också vittnesförhör med en polis samt telefonavlyssning från 19-åringens telefon.

Två andra personer är också misstänkta för brott i samma fall. En man och en kvinna sitter häktade misstänkta för människohandel, alternativt grovt koppleri.

Alla de misstänkta är rumänska medborgare och samtliga förnekar brott. Åklagaren yrkar på att 19-åringen ska utvisas ur Sverige.

Det är internationella åklagarkammaren i Göteborg som har hand om fallet. Brotten ska ha begåtts både i Örebro län och på andra platser i Mellansverige.

Misstanken är att man har rekryterat, tagit emot, annonserat ut och tagit in pengar för försäljning av sexuella tjänster av en person som är under 18 år. Detta enligt åklagaren Thomas Ahlstrand.