KHK kan bli bolag inom kort

4:33 min

Snart kan Karlskrona Hockeyklubbs A-lag bli ett aktiebolag. Innan styrelsen kan ta ett beslut ska medlemmarna få säga sitt och redan aprils månads utgång kan KHK vara ett bolag.


Den 14 april kommer det vara ett extrainsatt årsmöte och då får klubbens medlemmar chansen att tycka till. Därefter ska sedan styrelsen ta beslut om hur man gör.

Fördelar och nackdelar
Klubbstyrelsen har fördjupat sig i bolagiseringsfrågan och det finns både för- och nackdelar, menar klubbdirektören Rolf Lindberg.

Han berättar att det är till exempel risk för att tv-intäkter och reklamintäkter kan bli skattepliktiga om klubben fortsätter vara ideell och det kan man minimera genom att bilda bolag.  Rolf Lindberg säger också att man genom en bolagisering kan få sitt varumärke värderat och på så sätt få upp ett värde i balansräkningen.

Om klubben blir bolag kommer man inte att kunna få aktivitetsstöd av kommunen och hyran kommer också att höjas för arenan.

Ingen höjning av biljettpriset
Rolf Lindberg tror inte att biljetterna kommer bli dyrare om det blir ett bolag.

– Vi håller på att titta på en differentierad på biljettpriserna, så vi kommer att ha billigare biljetter och biljetter som ligger i nivå med dem vi har idag.

Men Rolf Lindberg poängterar att det ännu inte är klart hur det blir med vare sig bolagisering eller framtida biljettpriser.   

Men han berättar att styrelsen är positiv till att bilda bolag och att styrelsens målsättning är att ha genomfört bolagsbildningarna till den 30 april i år.

– Vi från styrelsen har stött och blött det här hela vintern och vi ser fler fördelar än nackdelar, säger Rolf Lindberg.