Carlstad Crusaders redo att försvara guldet

4:25 min

Imorgon startar Superserien i amerikansk fotboll och förväntningarna är höga på de regerande svenska mästarna Carlstad Crusaders som i första matchen tar sig an Tyresö Royal Crowns. Nytt för i år är att en match från varje omgång kommer att sändas i TV.

Det är just mötet mellan Crusaders och Royal Crowns som kommer att premiärsändas i TV4 Premium och TV4 Sport.

– För oss och för sporten betyder det jättemycket, allt kommer att bli lättare och jag tror att det kommer att bli kanon att det breddas över hela Sverige, säger spelaren Olof Flemström.

Crusaders inleder med match på bortaplan och Olof Flemström berättar att laget är redo för en ny säsong.

– Det flesta är sugna på att komma igång. Vi har tränat mot varandra länge så att det ska bli kul att få puckla på någon med en annan färg på tröjan, säger Olof Flemström.

Tyresö Royal Crowns var enda laget som Crusaders förlorade mot förra säsongen.

– Det ska bli riktigt kul att starta säsongen mot det bästa tänkbara motståndet. Vi har lite att ta igen där, det finns ett revanschsug. Tyresö är ett otroligt bra lag men jag är helt övertygad om att vi kommer att vinna, säger Olof Flemström.

Inför årets säsong har Crusaders gjort klart med ett antal nyförvärv. Nye  quarterbacken Philip Juhlin som tidigare spelat i Kristianstad Predators förväntas bli en nyckelspelare under kommande säsong.

– Han är ledaren på plan och det är jätteviktigt att han fyller de skor som Anders Hermodsson lämnade efter sig och det tror jag att han kan göra, säger Olof Flemström.

Carlstad Crsaders har nått SM-final 13 gånger och har blivit svenska mästare sex gånger. Laget kan dessutom titulera sig regerande europeiska mästare efter vinsten i Champions League förra året.  En av dem som ska se till att Crusaders upprätthåller sin fina segersvit är amerikanen Brett Koepp.

– Jag ser verkligen fram emot säsongen, vi har en bra grupp med självsäkra och vältränade spelare. Vi har en bra defensiv och jag tycker inte att vi har förlorat alltför många som vi inte har kunnat ersätta med riktigt bra spelare, berättar Brett Koepp.

Även han är sugen på att revanschera förra årets förlust mot Tyresö.

– Det var vår enda förlust och Tyresö är ett bra lag som spelar bra försvar och har genomgående bra spelare. Det kommer förmodligen att bli ett bra prov för oss och ett viktigt steg mot ännu en mästerskapsvinst, säger Brett Koepp.