MISSTÄNKTE NÄTPEDOFILEN

Flickor vittnar om sexövergreppen - nu startar rättegången

1:29 min

Idag inleds rättegången mot den 46-årige man från Ulricehamn som står åtalad för sexbrott mot 114 barn som han ska ha kontaktat på internet.

Mannen ska under en falsk identitet, både ska ha utgett sig för att vara en yngre man och en yngre kvinna. Han misstänkts bland annat för att förmått unga tjejer att klä av sig nakna och onanera framför en webbkamera. I vissa fall har barnen varit så unga som 12 år.

– Det här är ju en otroligt hemsk sak för en ung människa att råka ut för, säger Advokaten Margareta Esplund är målsägandebiträde för 14 barn som blivit utsatta runt om i landet.

"Fruktansvärt utelämnande för de unga offren"

Hon fortsätter:
– Det är ju det som är så tragiskt, att man angriper unga personer i en känslig fas under deras pubertet och under sin sexuella utveckling. Deras ingång i sexvärlden blir skam och skuldbelagd, och jag tror att väldigt många får jobba väldigt hårt för att komma tillbaka till en normal och skuldfri sexualitet.

Den 46-årige mannen står åtalad för grovt sexuellt övergrepp mot barn, försök till grovt sexuellt övergrepp mot barn, grovt utnyttjande av barn för sexuell posering, försök till grovt utnyttjande av barn för sexuell posering, sexuellt ofredande, förtal, grovt förtal och barnpornografibrott.

– Det kan ju vem som helst föreställa sig hur fruktansvärt utelämnad man måste känna sig att sitta inför en domstol med äldre människor och berätta om oerhört privata saker, säger Margareta Esplund.