Förhandskandidaterna om Janne Andersson: "Önskar all lycka"

1:30 min

Håkan Ericsson och Jörgen Lennartsson hölls som favoriter till jobbet som efterträdare till Erik Hamrén. Så här kommenterar förbundskaptensvalet och om de fick frågan innan Janne Andersson.

Förhandssnacket handlade främst om IFK Göteborgs Jörgen Lennartsson eller U21-landslagets Håkan Ericson som ny förbundskapten i svenska herrlandslaget. Även Helsingborgs tränare och förre landslagsmannen – Henrik Larsson tippades som en av huvudkandidaterna.

När platsen nu i stället gick till Norrköpings guldtränare Janne Andersson skickar förhandsfavoriterna sina lyckohälsningar till efterträdaren Andersson. Men ingen av dem vill kommentera om vem som egentligen var förstahandsvalet.

– Det har jag inga kommentarer till. Det är en process som har pågått en tid och det är oväsentligt nu om någon innan fick frågan eller inte, säger Håkan Ericsson.

– Janne är ett fantastiskt bra val och jag är glad för hans skull. I övrigt har jag inga kommentarer till processen, säger Jörgen Lennartsson.

Ingen av dem vill heller spekulera i om vem som skulle kunna ta platsen som assisterande tränare bredvid Janne Andersson.

– Det är inte aktuellt för mig. Jag är i IFK Göteborg och det trivs jag med, säger Jörgen Lennartsson.

En av förhandsfavoriterna som snabbt gick att räkna bort är nyblivne förbundskaptenen för Finland – Hans Backe. Han tycker att Janne Andersson är ett bra val och tror det finns många som Andersson skulle kunna välja som sin assistent.

– Det är inte helt lätt, jag har inte något namn så där direkt, säger Hans Backe.

Skulle en sån som Jonas Thern vara aktuell?

– Han och Janne har ju jobbat i hop i Halmstad fast i ombytta roller. Jag vet inte hur det fungerade, men det känns inte som ett ologiskt val.