Kvarnsvedens IK tvingas spela på Domnarvsvallen - mot sin vilja

12 min

Fotbollssäsongen har startat med en infekterad konflikt mellan Borlänge kommun och Kvarnsvedens IK:s allsvenska damlag, eftersom de två parterna inte har enats om utvecklingen av Kvarnsvedens IP. Svenska Fotbollförbundet ger därför ingen dispens för IP i Kvarnsveden, och nu tvingas därför KIK, mot sin vilja, till Domnarvsvallen.

– Vi har inte kunnat gå dem till mötes helt enkelt, vi har gett Kvarnsveden ett bud och de har avvisat det. Det var den här lösningen som finns att tillgå nu. Och det är den arenan som finns som är godkänd för elitfotboll, säger Leif Lindström (V). 

Betyder det här att Kvarnsveden inte är helt nöjd med den här lösningen?

– Det får du egentligen fråga dem om, men så är det nog att de känner sig inte är helt nöjda, säger Lindström (V). 

Kvarnsvedens IK är mycket riktigt missnöjd med den här lösningen. Enligt Olle Davidsson, ordförande i Kvarnsvedens IK, handlar delvis tvisten om att Borlänge kommun inte vill skriva på ett dispensavtal som tillåter dem att stanna på sin egna arena. 

– Jag tror att det beror på det är ett damlag det handlar om. Hade det varit ett herrlag hade de aldrig gjort såhär. Det är jag övertygad om, säger, Davidsson. 

Han är besviken på kommunen och tycker det är en märklig lösning på problemet. Delvis för att det, enligt Davidsson, inte finns plats på Domnarvsvallen för ett till lag, och delvis för att Kvarnsveden varit villiga att betala hela kostnaden för att bli en godkänd elitarena. 

– Jag har jobbat i sexton år för att komma såhär långt och det var länge sedan jag kände mig så nedslagen. De borde skämmas, säger Davidsson och fortsätter: 

– Jag tycker så synd om våra damspelare som bara sliter och sliter, och så får de här beskedet, säger Olle Davidsson.