BORÅS

Viskafors vårdcentral stänger sista april

1:31 min

För patienterna innebär det att man inte kommer att ha en vårdcentral att vända sig till i Viskafors under sommarmånaderna, då det ännu inte är klart om en privat aktör tar över verksamheten.

– Vi är lämnade i sticket vad det gäller vården. Folk kommer att lista om sig och sen ska man lista om sig en gång till för att få komma tillbaka till vårdcentralen som får anbud om att driva vidare här, säger Anneli Andersson som är patient på Närhälsan Viskafors.

Personalen har lämnat
Det var under ett extra insatt möte under torsdagen som primärvårdsstyrelsen tog beslut om vilket datum vårdcentralen i Viskafors ska stängas ner. Nu är det klart att verksamheten stänger för gott den 30 april.

– Den 15 november när det kom ut att vårdcentralen skulle stängas så har ju personalen sett om sitt eget hus och sökt sig till andra anställningar. Vi har inte personal längre, säger Tord Karlsson som är socialdemokrat och vice ordförande i primärvårdsstyrelsen.

Patienterna hänvisas till Borås
Eftersom att man inte kan säkerställa patientsäkerheten eller har råd att fortsätta ta in bemanningspersonal finns det ingen annan utväg än att stänga ner vårdcentralen innan en privat aktör kan ta över.

– Det finns sju andra vårdcentraler i Borås och patienterna kommer att bli hänvisade till den vårdcentral som ligger närmast, säger Tord Karlsson.