Snapchat-kontot med nakenbilder läggs ner

1:34 min

Över 4 000 personer följde det Snapchat-konto som bland annat publicerade nakenbilder på tjejer och killar. Efter P4 Kalmars inslag läggs nu kontot ner.

Det Snapchat-konto som innehöll nakenbilder på tjejer och killar från Kalmar är nu nerlagt. Kontot spreds väldigt snabbt och hade efter två dagar över 4 000 följare.

Björn Sellström från Rikskriminalpolisen berättar att skaparen kan ha gjort sig skyldig till sexuellt ofredande genom att ta del av bilder från barn: 

– Är de under 15 år så är det här ett utnyttjande av barn för sexuell posering. Och är det en sexualiserad bild dessutom, då är det sexuellt ofredande om de är under 15 år. Sexuellt ofredande kan ge fängelse i upp till två år.

Kontot fick stor spridning bland ungdomar i Kalmar som ställde sig frågande till de bilder som publicerades på kontot. 

– Det är många unga tjejer som lägger upp halvnakna bilder och jag undrar vad de gör med sina liv? Sedan att den här mannen väljer att publicera dem känns jättekonstigt, säger 17-åriga Tea Finnman Wahlin. 

Att kompisar kunde ta bilder på varandra och skicka till Snapchat-kontot är något som inte skulle uppskattas av Tove Hermansson:

– Jag hade blivit skitförbannad, för det är inte till för alla att se tänker jag, säger hon.

– Att en främmande man ska ha bilder på dig i trosor liksom. I min värld känns det jättesjukt och konstigt.

Efter två dygn ute bland Kalmarungdomarna läggs nu kontot ner och nakenbilderna som har florerat finns inte längre tillgängliga.