Läs och lär av lyssnarnas bästa traditionstips i chatten!

Tips på udda traditioner att börja med för dig som tröttnat på små grodor

Känner du dig traditionslös? Misströsta ej - här bjussar våra lyssnare på sina mest udda traditionstips!

I dagens Marika i P4 pratar vi om traditioner. Marika Carlsson är sjuk så Hasse Brontén är programledare och Maja Åström går in som bisittare.

Lyssnaren Erik från Halmstad ringer in till programmet och berättar om sin egen tradition. Tillsammans med sin vän - som också heter Erik - firar de sin gemensamma namnsdag på ett minst sagt inte bara udda utan dessutom inspirerande sätt.

Hör Eriks unika recept på hur en namnsdag och en vän som heter samma sak som en själv - kan förvandlas till ett - om inte annat, så åtminstone i vår värld, nytt traditionsenligt koncept.

Allt som krävs är ett öppet sinne, radiostyrda prylar så som drönare och go-kart. Även de lite mer avancerade radiostyrda flygplanen förekommer också som allt som oftast brukar krascha i en potatisåker. Erik berättar att de har hållit i traditionen i fem år. 


Rimma på äggen? Äta taco på tisdagar? 

Traditioner kan få oss att se rött. Älskar du traditioner eller har du vinnlagt dig om att inte följa dem? Vad har du för tradition som du aldrig hört någon annan ha?

Vi ägnar hela veckans program av Marika i P4 åt att djupdyka i traditionernas betydelse historia och samtida existens. Som vanligt tar vi till stor del dig som lyssnar till hjälp!

MEN - eftersom Marika Carlsson är sjuk denna dag så hoppar den ständigt glade bisittaren Hasse Brontén över till programledarstolen och räddar showen med programproducenten Maja Åström som bisittare.

I lyssnarchatten har vi publicerat de bästa exemplen på udda traditionstips som kom in till oss under programmet!


Missade du att höra av dig till oss?

Misströsta ej! Vi finns här för dig på Facebook, Twitter och Instagram och vi lovar att vi läser alla kommentarer även om du kan få vänta till kontorstid på ett svar. Sen går det så klart också alltid bra att MEJLA!