Helsingborg-Örebro 1-3

Örebro bortaslog Helsingborg

2:31 min

Hjärnskakningen förstörde stora delar av förra säsongen för Peter Larsson. Först i Helsingborgs hemmapremiär spelade mittbacken allsvensk fotboll igen. Med en perfekt nick kvitterade han - för Örebro. Det var början på fallet. Örebro vann med 3-1.


Med en perfekt nick kvitterade han - för Örebro. Det var början på fallet. Örebro vann med 3-1.

Men comebacken på Olympia kunde ha varit roligare.

I ivern att komma först till bollen i duellen med Michael Almebäck vid Örebros högerhörna i 53:e minuten bar det sig inte bättre än att han styrde nicken in i eget mål. Även om det var Larsson som skickade in 1-1 hade Örebro jobbat sig fram till en kvittering efter den starka starten i andra halvlek.

Stark start av Helsingborg

Ett klart lyft efter en betydligt blekare första. Då var Helsingborg rörligare, rappare i passningsspelet och centralt vann Darijan Bojanic och Johan Mårtensson mittfältsfajten mot Robert Åhman Persson och Nordin Gerzic. Ledningsmålet efter 18 minuter kom efter en hörna av Calle Wede.

Bollen smet förbi hela samlingen av spelare framför Jacob Rinne, togs ned vid bortre stolpen av Bojanic som ostört kunde pricka in 1-0.

Jordan Larsson hade två vassa lägen, ett bjöd Almebäck på, men fick inte in bollen.

Han fick som han ville. Örebro tog över mer och mer, med ett rakare, rejälare spel, samtidigt som Helsingborg kroknade. Men det var Linus Hallenius som först var närmast att avgöra matchen. Helsingborgs inhoppare (in för Jordan Larsson) fick fritt fram men Rinne kom ut snabbt och täckte.

I stället skickade Gerzic in 2-1 till Örebro med fem minuter kvar. På tilläggstid slog Alhassan "Crespo" Kamara in Örebros 3-1 på straff.


Helsingborg-Örebro 1-3 (1-0)

1-0 Darijan Bojanic (18), 1-1 självmål (53), 1-2 Nordin Gerzic (85), 1-3 Alhassan Kamara (90 str). 
 
Publik: 6 214.