Erik Belins hockeyvärld

"KHK förtjänar sin plats"

Säsongen är slut men det är ändå mycket som händer kring Blekingehockeyn.

KHK

KHK står inför en bolagisering och det går att diskutera för och nackdelar med detta men jag kan tycka att det är klokt att göra det i det här läget som föreningen befinner sig i.

Personligen så tycker jag att bolagiseringen är spännande och en redan beprövad metod i dessa sammanhang.

Första nyförvärvet är på ingång och även förlängningar väntar. Jag vill inte fastna i bloggträsket där man tävlar om att vara först om nyheter, jag är nöjd med att före alla andra veta vilka som blir det första och andra nyförvärvet i KHK. Detta håller jag för mig själv men det är kvalitet ut i Sundlövs fingerspetsar kan jag meddela.

Det blev en vild diskussion på sociala medier kring den krönika som publicerades i lokaltidningen i torsdags. Jag är av den åsikten att regelverket är som det är och med det menar jag att KHK är ett av de 14 bästa lagen i landet. Om nu SHLs organisation har en outtalad målsättning om att ”stänga” ligan så är det en sak men samtidigt så är de sportsliga förutsättningar som de är. Jag menar att KHK förtjänar sin plats i SHL oavsett hur många matcher dom förlorar i grundserien eftersom regelverket är sådant att 4 vinster mot vinnaren av den Hockeyallsvenska finalen räcker för att säkra ett SHL kontrakt, PUNKT. Summan av det är enkel, KHK är bättre än AIK.

I skrivande stund sitter jag och ser Växjö-Skellefteå och visst att KHK har långt till den nivån, både sportsligt och organisatoriskt men det är just det som sporrar de mindre klubbarna till att hitta sin plats hos de större. 

KRIF

Det stundar ett möte och en vädjan om ett medlemslån. Spontant känner jag att sportchefen i KRIF Mikael Johanssons tankar om Mörrum som han hade i en intervju efter säsongen i SR Blekinge är närmre hans egna förening än vad han verkar tro. Johansson säger att Mörrum kan må bra av en omstart. Han kanske inte behöver sända den tanken ända bort till Mörrum.

Jag är tveksam gällande KRIF och deras försök. Jag gillar deras ambitioner och den brinnande känslan för att lösa problemet men kalla det ”luftslott” eller ”konstgjord andning” men det är precis vad det kommer att vara för KRIF. Min tveksamhet ligger i att vi verkligen behöver ett lag i Hockeyettan i vårt hockeylän men samtidigt måste det finnas en stabil grund för detta. Hoppas det blir ett tillskott skänkt från ovan till KRIF och det i sin tur får bli deras omstart för en stabil framtid.

Mörrum

Vårstädning modell större i Mörrum. Total upprensning i styrelse och övrig organisation. I och med degraderingen till div 2 så ser föreningen sin chans att bygga nytt och på lång sikt. Det gör föreningen genom att rensa på de flesta positioner och bygga en stabil grund. Klokt av Mörrum och  med lite distans till det så tror jag att föreningen bara mår bra av det här. Avancemanget till J20 Elit är något som är unikt och viktigt att bibehålla i den långsiktighet som Mörrum anammar. 

OIK

Med facit i hand så gör OIK en mycket bra säsong och var snubblande nära ett avancemang till Hockeyettan. Att åka ner i Div2 och sedan vara med att tävla om platser i Hockeyettan direkt säsongen efter är starkt, väldigt starkt. Nu tror jag att det blir tufft för OIK att nästa säsong göra om samma bedrift. Tror att vissa spelare kommer att lämna för seriekonkurrenten Mörrum. Det återstår att se vad som händer i OIK. Vem vet, det är kanske OIK som får något skänkt från ovan i form av en Hockeyettan plats. Man ska aldrig säga aldrig..

Karlskrona Brännbollskalas

Ett grymt sommarevent som anordnas av tre föreningar från Karlskrona. Det är redan 20 lag anmälda efter enbart tio timmar sedan eventet offentliggjorts! Glöm inte att anmäla er för det kommer bli en fantastiskt sommarfest! www.karlskronabrannbollskalas.se 

Må väl i vårvädret,

Belin