Film

Här är den: Årets sämsta film

0:59 min

"Obegripligt att SF sätter upp filmen på bio". Så säger vår filmrecensent om en av veckans filmpremiärer.

Hardcore - Årets sämsta film

Tänk dig ett riktigt våldsamt dataspel där du bara får titta, inte spela själv. Det pågår i en och en halv timme. Hardcore saknar bärande handling och det är egentligen obegripligt att SF satsar på att sätta upp filmen på bio.
(Premiär 6 april).
Betyg: 1


The Huntsman: Winter´s war - fantasyactionsaga

Lite som Beck-filmerna. Ta en känd figur, använd namnet och koka en ny smaklös soppa. Här finns kända skådespelarnamn, Charlize Theron, Emily Blunt, Jessica Chastain och så hunken Chris Hemsworth. Men Snövits-historien är här lite Frost, lite Narnia och mycket action.
(Premiär 8 april).
Betyg: 2


Fonko - musikvåg i Afrika

Svensk dokumentär om den nya musikvågen i Afrika. Det är rappt klippt, ibland lite för överarbetat med text över bilderna, men med en kraft som övertygar. En positiv upptäckardokumentär för den som vill upptäcka ny afrikansk musik.
(Premiär 8 april).
Betyg: 4


Bland män och får - Islands Oscarsbidrag

Två äldre bröder lever ensamma i var sitt hus på den ensliga gården. De talar inte med varann och lever för sina får. Så en dag drabbas den enes får av en sjukdom och alla områdets får måste avlivas. Stillsam vrede och karg hatkärlek mellan bröderna.
(Premiär 8 april).
Betyg: 4

Hör recensionen av Hardcore i filmspelaren ovan, övriga recensioner kan du lyssna på nedan. Fler recensioner finns på Björns filmguide.