Elevernas saga lästes av statsministern

5:09 min

Eleverna i klass 1 på Svensby skola skrev tillsammans en saga som de sedan skickade till statsministern. Och nu har de fått svar.

– Det var jag som kom på att vi skulle skriva en modern Törnrosasaga, men det var någon av barnen som föreslog att vi skulle skicka den till statsministern, säger Ulrika Clewemar, lärare.

Anledningen till att eleverna skickade den just till statsministern är för att han är med i sagan.

– Det var mormor som sa att vi skulle göra det. Och han läste den! säger eleven Ina.

Här är elevernas brev till statsministern:

Hej!

Vi är klass 1 i Svensby skola i Västra Ämtervik, i Värmland, bredvid Fryken. Vi vill ge dig den här Törnrosaboken, som vi har skrivit. Det är en lite modernare Törnrosasaga som skulle kunna hända idag. I boken är det en statsminister med därför tyckte vi att det skulle vara roligt att skicka boken till dig. Som tur är, är det inte du som är med i vår bok. I slutet av boken berättar vi att Törnrosa var kidnappad i två timmar. Vi bytte ut hundra år mot hundra minuter, men tyckte att två timmar var jämnare."


Och statsministern svarade:

Hej klass 1!

Tack för ert brev och den fina boken om Törnrosa. Det var roligt att läsa er moderna Törnrosasaga och att titta på de fina bilderna som ni ritat. Vilken tur att statsministern i boken inte var jag, för jag skulle aldrig vilja kidnappa Törnrosa. Jag håller med om att det är bättre att vara kidnappad i två timmar än i hundra år. Vilken tur att vi kan gå på gatorna i vårt land utan att behöva vara rädda· för att bli kidnappade.

Tack för att ni delade med er av er bok. Jag önskar er en fortsatt fin

vårtermin!

Med vänliga hälsningar

Stefan Löfven