Veckans färsking vecka 15 2016

Eva Rögde stillar schlagerhungern i Veckans färsking

Veckans färsking i P4 Norrbotten är skriven av låtskrivarduon Patrik Öhlund och Madelene Hamberg och framförs av Eva Rögde, alla från Piteå.

Har du en ny låt på gång? Vill du vara Veckans färsking i P4 Norrbotten? Hör av dig till oss!

Jag har en tro på dig är en fin, mogen ballad där texten baseras på att barnen lämnat boet mot nya egna utmaningar. Men också en text som rymmer utrymme för egna tankar och tolkningar kring hopp och tillit. 

Det är en väldigt  rutinerad trio som står bakom låten. Eva Rögde har varit verksam som sångerska i halva sitt liv och i många olika sammanhang och konstellationer.

Patrik Öhlund och Madelene Hamberg har medverkat som låtskrivare i Litauens (2015), Moldaviens (2015) och Lettlands (2013) uttagning till Eurovision Song Contest med sammanlagt fyra olika låtar.

De skrev även låtarna, Här och nu och Thanks To You som deltog i Svensktoppen Nästa i P4 2013 och Öhlund var en av gästerna i vår satsning Musikscen Norrbotten i P4 i höstas.

Jag har en tro på dig innehåller de flesta ingredienser som en klassisk ballad har: En låt som växer i intensitet, en nerv, en storlagen sångerska med stor röst, snygga körer och uttänkta detaljer.

Hade fungerat perfekt i Melodifestivalen vilket år som helst. Nu stillar vi er schlagerhunger!