Jönköping/Eksjö

Vill ha maxstraff i knarkrättegång

1:47 min

Åklagaren Jenny Karlsson vill se hårda straff för de personer som åtalats för att ligga bakom en cannabisfabrik i Undenäs.

Just nu pågår den sista dagen i det uppmärksammade målet mot de personer som tros ligga bakom en stor odling av cannabis i ett hus i Undenäs.

Under sin slutplädering yrkade åklagaren Jenny Karlsson att:

  • Tre personer ska dömas till tio års fängelse.
  • En person till sex års fängelse.
  • Tre personer till två och ett halv års fängelse.

Samtliga tre som riskerar tio års fängelse är bosatta i Jönköping och Eksjö.

Rättegången i Skövde mot sju män som misstänks ligga bakom den stora cannabisproduktion som polisen avslöjade i Undenäs, utanför Karlsborg, i början av november har pågått i fem dagar.

Fyra av männen är från Eksjö och två från Jönköping. En av dem äger fastigheten där cannabisproduktionen ägde rum - men han, liksom de andra, nekade i dag till grovt narkotikabrott.

2015 avslöjades en industrilokal i västgötska Undenäs som en knarkfabrik varifrån stora mängder cannabis distribuerades.

De inblandade nekar till åtalet om grovt narkotikabrott. En av de tre huvudmisstänkta, en 34-åring från Jönköping, släpps på fri fot av tingsrätten. Han var en av de som hotades av tio års fängelse men frisläppandet får anses tyda på att tingsrätten antingen friar eller dömer honom till ett väsentligt kortare straff.