Kommunen sparkar Peter Landmark

2:34 min

De misstankar som finns mot Karlstad Airports förre detta chef Peter Landmark gör att kommunen anser att han inte kan jobba kvar. Parterna har kommit överens om att Landmark får drygt 860 000 kronor i avgångsvederlag.

Efter att Peter Landmark avgick som chef för Karlstads flygplats fick han istället en anställning som näringslivsutvecklare på Karlstads kommunledningskontor. Men nu har kommunen och Peter Landmark alltså kommit överens om att avsluta anställningen från och med i dag.

– Vi har kommit fram till att under nuvarande omständigheter finns det väldigt dåliga möjligheter för Peter Landmark att göra ett bra jobb som anställd hos oss. Därför har vi pratat med Peter och landat i det här förslaget till lösning som han har accepterat idag, säger Ulf Johansson, näringslivsdirektör på Karlstads kommun och Landmarks chef.

Peter Landmark fick tjänsten den 1 mars i år, men har varit avstängd från den med anledning av den granskning som pågår av betalkorten han förfogade över som flygplatschef.

– Diskussionerna mellan oss och Peter har handlat om att vi har ett utåtriktat arbete så det krävs att man har ett renommé när man möter kunder. Med tanke på den diskussion som har funnits om Karlstad Airport och Peter Landmark så har vi kommit fram till att det inte finns bra möjligheter för honom att jobba hos oss, säger Ulf Johansson

Med tanke på vad som hänt den senaste tiden, var det klokt att anställa honom?

– Det är alltid lätt att fundera på saker i efterhand. Men med tanke på hur omständigheterna var då så gjorde vi den bedömningen.

Landmark kommer att få tio månadslöner i avgångsvederlag, vilket motsvarar ungefär 860 000 kronor.

– Det är klart att det inte är värt pengarna, men med tanke på hur situationen ser ut idag så tycker jag att det är ett bra beslut, säger Ulf Johansson.

P4 Värmland har försökt nå Peter Landmark, men utan resultat.