Ljusdals BK kan få elitserieplats – Kungälv sparkas ut

1:14 min

Bandylaget IFK Kungälv beviljas inte elitlicens för säsongen 2016-2017 och sparkas därmed ut ur elitserien. Istället kan Ljusdal komma att erbjudas en elitserieplats.

Flera spelare har lämnat Kungälv eftersom de inte fått lön. Och tränaren Ari Holopainen har hoppat av på grund av dåliga träningstider. 

– Det värsta är att ekominska läget inte är allvarligt, utan det handlar om okunskap från vår ekonomiansvarige, säger Kungälvs ordförande Tony Hjertstrand till P4 Göteborg.

Ordföranden i bandyförbundets ekonominämnd, Göran Ersmarker, säger till TT att det enbart är ekonomiska krav som ställs på klubbarna för att få elitlicensen.

– IFK Kungälv uppfyller inte de ekonomiska kraven. Jag kan inte gå in i detalj på vad, det är konfidentiellt, säger han.

Ekonominämnden förlängde tiden för Kungälv för att kunna rädda upp situationen, men de misslyckades.

IFK Kungälv kommer att överklaga ekonominämndens beslut och ordföranden Tony Hjertstrand säger till P4 Göteborg att han är övertygad om att bandyklubben kommer att spela i elitserien nästa säsong.

– Det finns pengar på kontot. Nu ska vi se till att vi får alla papper i rätt ordning så ska det inte vara några problem att vi ska få elitlicens, säger Hjertstrand.

Klubben har nu två veckor på sig att överklaga beslutet om den indragna elitlicensen. 

Det är första gången ett elitserielag i bandy förlorat elitlicensen. Bandyförbundet erbjuder i stället Stockholmslaget Tellus att ta Kungälvs plats. Om Tellus tackar nej går erbjudandet till Ljusdal.