Vetlanda

Fängelse för knivattack på buss

Med kniv gick kvinnan till attack mot en annan kvinna på en buss utanför Vetlanda. Nu har hon dömts till ett års fängelse för försök till misshandel.

Det var i mitten av februari som en kvinna i 20-årsåldern från Östergötland greps efter ett mordförsök på en buss i Vetlanda. Attacken stoppades av busschauffören, som brottade ner kvinnan och sedan stängde in henne i bussen tills polisen kom.

Den nu dömda kvinnan har tidigare skickat hotfulla sms till den andra.

  • 2016-02-02 Kommer skjuta dig i huvudet o jag skiter i om visar för polisen; Kommer döda dig
  • 2016-02-15 Jag kommer döda dig nu!!!!!! Vet vart du ska flytta!!!!!!
  • 2016-02-16 Nu ska jag halshugga dig; Jag kommer o halshugger dig nu samt dödar hela din familj jag svär på allt
  • 2016-02-17 Den vassaste av knivar ska jag sprätta upp dig med. Men först och främst mördar jag det käraste du har framför dina ögon

Åklagaren ville ha kvinnan fälld för mord alternativt grov misshandel, men eftersom man inte kunna bevisa att kvinnan skadat med uppsåt ser tingsrätten istället händelsen på bussen som försök till misshandel. Istället beskrivs händelsen som att kvinnan viftat med kniven och att de båda skrikit okvädningsord mot varandra. Den attackerade kvinnan fick i bussen en rispa på vaden, men det kan inte bevisas att det uppkommit uppsåtligen.

Kvinnan ska också ha skickat sms till personer i Sävsjö med hot om att bränna ner deras hus eller döda dem.

Nu döms hon för grovt olaga hot, olaga hot och försök till misshandel till ett års fängelse. Hon ska även betala skadestånd till den attackerade kvinnan på sammanlagt 15 000 kronor.

Kvinnan, från Östergötland, är dömd tidigare för olaga hot bland annat. Att hon tidigare dömts har spelat in i rättens bedömning och eftersom det, enligt rätten, rör sig om flera allvarliga artbrott kan hon inte få en frivårdspåföljd.