66-årige Gösta Mellberg siktar på alla rätt på högskoleprovet

1:04 min

Gösta Mellberg, 66 år, från Lilla Edet är snart uppe i tio skrivna högskoleprov. Under lördagen sätter han sig ner ännu en gång för ett nytt försök att få alla rätt. 

I dag är det dags för högskoleprovet. För många en nervkittlande och nervös tillställning där varje kryss kan vara skillnaden mellan att komma in på en drömutbildning eller inte. 

En av dem som sätter sig för att skriva är Gösta Mellberg, 66. I högskolesammanhang är han närmast en expert på hur man får högsta betyg: 2.0. 

– Första gången jag skrev hade jag ett fel och hamnade på delad första plats i landet. Andra gången fick jag två fel, sen har jag skrivit det när jag kan. Och än har jag inte fått alla rätt, säger han till P4 Väst. 

Men skam den som ger sig. Gösta Mellberg har siktet inställt på att få alla rätt på betyget. Det skulle ge honom plats i en mycket exklusiv skara provdeltagare. 

– Jag gör det för att det är roligt och skulle jag mot förmodan få alla rätt den här gången så har jag gjort mitt sista högskoleprov, säger Gösta med ett skratt.