Östergötland

Kristdemokraterna samlas i skuggan av rekordlåga opinionssiffror

1:17 min

Samtidigt som Kristdemokraterna kämpar mot rekordlåga opinionssiffror pågår partiets kommundagar i Västerås dit flera hundra kristdemokrater från hela landet har åkt för att delta i mötet.

Per Larsson som är ordförande för Kristdemokraterna i Östergötland och en av deltagarna i kommundagarna, tror inte att de dåliga resultaten i opinionsundersökningarna kommer påverka helgens möte negativt.

– Tyvärr är vi kristdemokrater ganska vana vid dåliga siffror, men eftersom det har varit ganska mycket fokus på att se vad vi behöver göra så kan jag tänka mig att det finns en liten revanschlust för att ta tag i strategin inför valet 2018, säger Per Larsson.

För snart ett år sedan valdes Ebba Busch Thor till ny partiledare för Kristdemokraterna. Många partimedlemmar hoppades på en Ebba Busch Thor-effekt, men nytändningen och de ökande opinionssiffrorna uteblev. Men Per Larsson anser inte att det har påverkat stödet för Ebba Busch Thor och hon har gjort vad hon har kunnat för att föra ut partiets politik:

– Jag tycker att hon har varit bra på att föra ut vår politik och det handlar om att vi som är förtroendevalda i regioner och kommuner också ger vårt stöd och hjälper till att föra ut vår politik, säger Larsson.