BORÅS

Professionsdag ska locka blivande lärare till Sjuhärad

1:24 min

Lärarbristen är högre än någonsin i Sjuhäradsområdet. Professionsdagen på Högskolan i Borås hjälper kommunerna att göra reklam för sin verksamhet för att locka fler lärare.

Under fredag förmiddag var det professionsdag för studenter som läser till lärare och förskolelärare på Högskolan i Borås. Där träffade studenter sina framtida arbetsgivare som deltog med montrar och seminarier. 

Hanin Hussein och klasskamraten Linnéa Almroth ser positivt på dagen.

– Det är ju ett väldigt bra sätt att ta del av olika kommuners erbjudanden, speciellt om man närmar sig slutet av utbildningen som vi gör just nu, Hanin Hussein, förskolelärarstudent.

 Lärare är väldigt eftertraktade just nu, ni kan ju lite välja och vraka var ni känner att ni vill jobba någonstans, vad har ni för tankar kring detta?

– Ja, men man får ju också försöka se till vad som är bäst för en själv, var man tänker att man kan passa in och göra sitt allra bästa. 

Borås vill locka med förmåner 
Jenny Mårtensson, förskolechef i Borås stad, hoppas att goda förmåner och närvaro ska attrahera fler lärare till kommunen. 

Hur tänker du kring att många söker sig utanför Borås för att lönerna är bättre där?

– Jag tänker att man måste ta flera saker i beaktande när man söker jobb. Jag har all förståelse för att man söker sig utanför kommunen för att få en högre lön, men Borås stad ligger inte jättelångt efter och vi har många bra förmåner.