BORÅS

Krögaren om att lämna Orangeriet: "Mått fruktansvärt dåligt"

1:22 min

Krögaren Marcus Boström, som driver restaurangen i Orangeriet, är både lättad och besviken över att samarbetet med Borås nu avslutas.

– Helheten av det här konceptet och visionen som kommunen har försökt driva här har ju inte alls funkat och vi är ju dem som har fått lida för det, och nu har vi dessutom blivit uthängda som att det är vårt fel i stort sett, säger Marcus Boström, krögare som driver Teaterbron 1 i Orangeriet.

Ja, igår kom alltså beskedet. Kommunen häver avtalet med restaurangen. Enligt Rune Henriksson på Lokalförsörjningskontoret, som ansvarar för det hela, gick det inte längre då restaurangen slutat betala hyran, som P4 Sjuhärad kunde avslöja i början av mars.

Konflikterna mellan restaurangen och kommunen har varit många, med kritik från båda håll. Restaurangens förklaring till att inte betala hyran är en protest för att man inte tycker att kommunen har levt upp till sin del av avtalet.

Senast den 31 juli i år ska restaurangen ha lämnat huset. Krögaren Marcus Boström är både besviken men också lättad.

– På ett sätt är det tråkigt eftersom vi nu har fått igång det här med olika evenemang men också skönt, jag har mått fruktansvärt dåligt, säger han.

Hur kunde det bli så här?

– Samarbetet har ju inte funkat alls, vi hade en väldigt frostig relation med enhetschefen, som blev omplacerad redan i oktober (Anastazia Kronberg sade upp sig bland annat på grund av kritik mot restaurangen som inte följde avtalet med kommunen, reds anmärkning).

– Och efter det har förvaltningen och kommunen inte lyssnat, det har varit kalla handen, beskriver krögaren Marcus Boström sin syn på det hela.

Hur blir det för personalen?

– Det är den stora nöten, och största besvikelsen just nu, jag ska göra mitt yttersta för att det ska ha jobben kvar, säger Boström.