Gamla VIK-styrelsen kan sitta kvar

1:08 min

Efter VIK-krisen blev känd tidigare i våras krävde många fans styrelsens avgång och styrelsemedlemmarna ställde också sina platser till förfogande. I dag kom beskedet att några ur den gamla styrelsen kan sitta kvar.

I dag skriver valberedningen på VIK:s hemsida att det kanske skulle vara bra att ha en eller två styrelsemedlemmar från styrelsen som satte VIK i krisen även i en ny styrelse.

– I och med att VIK Hockey är en ganska stor verksamhet med både mycket pengar och mycket folk tror vi att det är en fördel att ha lite kontinuitet i det, säger Tommy Svärd som är ordförande i Valberedningen.

Tommy Svärd säger att han inte är rätt person att svara på vad som hänt och vems fel det är, men att det kan bli så att ingen av de gamla styrelsemedlemmarna får sitta kvar.

– Skulle det visa sig att allt som hänt är styrelsens fel är det självklart att ingen kan sitta kvar, säger han.

Men styrelsen är väl ytterst ansvarig för vad som händer?

– Absolut, och Camilla Thörngren har sagt att hon tar på sig ansvaret som ordförande ihop med Johan Fägerblad. Är det så att årsmötet tycker att vi ska ha en helt ny styrelse som också ska sätta sig in i det här på relativt kort tid, då kommer det bli så.

Men Tommy Svärd berättar att det inte finns några namn spikade ännu.

– Man ska också veta att vi inte har namnen på plats. Vi är i process att få folk att ställa upp i det här. Vi har inte ens pratat med den sittande styrelsen om någon ens vill sitta kvar, säger han.

Han säger också att det var bra att styrelsen inte avgick direkt när den här krisen uppmärksammades.

– Från början ville man att de skulle avgå direkt och det tackar vi gudarna för att de inte gjorde, då hade de aldrig kommit såhär långt.