Zuta tillbaka i VSK Fotboll

Eduard Zuta var med och räddade VSK Fotboll kvar i division 1. Nu är det klart att han spelar även kommande säsong.

– Vi måste fylla på i truppen efter att vi Koyar Salimi blev skadad och då löste det sig bra att vi får in Zuta i truppen, säger Peter Lundqvist som är sportsligt ansvarig i VSK.

Det var i somras via fansens insamlingskampanjer som Eduard Zuta anlände till VSK Fotboll från Superettanklubben Varberg.

Den då 20-årige göteborgaren och innermittfältaren var en stor anledning till att VSK kunde jubla tillsammans med supportrarna efter den sista matchen mot Södertälje, då det stod klart att kontraktet var säkrat.

Efter säsongen har allt talat för att de båda parterna skulle gå skilda vägar, men nu när den tidigare tunna VSK-truppen även fick mittfältaren Koyar Salimi skadad så valde man att kontakta Eduard Zuta.

Egentligen så är värvningsfönstret stängt, men eftersom Eduard Zuta inte gjort klart med någon annan klubb så står han fortfarande registrerad för VSK Fotboll.

– Jag är grymt glad över att få spela för VSK igen, säger Zuta till vskfotboll.nu.

Sämre besked för VSK-supportrarna är att Mikael Gustafssons problem med sina ljumskar inte verkar ge sig.

– Nej, det ser inte så bra ut och det är frågan om han kommer kunna spela något den här säsongen, säger Peter Lundqvist.

Dessutom har bröderna Joakim och Jonathan fortfarande problem med sina knäskador och är högst osäkra kort den här säsongen.

På söndag är det genrep för VSK hemma mot Brage innan det är dags för seriepremiär nästa helg mot Umeålaget Team Thorengruppen.