Gotländsk VD på tre stolar

För två veckor sedan berättade vi om kritiken mot att Mats Tidstrand, VD för tidningshuset Hallpressen, tagit plats i det lokala fotbollslaget Jönköping Södras styrelse. Det har nu visat sig att han inte är ensam om att kombinera direktörsrollen på lokaltidning med rollen som ordförande i lokalsporten.

Carin Sjöberg, VD på Gotlands Media, som bland annat äger de två stora tidningarna på Gotland, blev i veckan omvald som styrelseordförande för föreningen “Gotlands förenade besöksnäring”. Sedan tidigare är hon även ordförande i idrottsföreningen "Endre IF" som har ett innebandylag i högsta serien. En förening som Gotlands Media även är huvudsponsor till.

Men någon rollkonflikt, ser inte Carin Sjöberg.

– Vi skiljer väldigt noga på våra olika roller och jag har ingenting med det publicistiska att göra på våra tidningar eller nyhetsportaler.

Till din egen tidning säger du "Som person brinner jag och jag gillar att vara med och driva saker. I och med att vi på Gotlands Media jobbar med både idrott och besöksnäring känns det rätt." Ser du ingen konflikt? 

– Nej, jag gör inte det.