Tingsryd

Kommunen säljer TiRK:s gård: Vi måste tänka på våra kostnader

0:35 min

De ansvariga i Tingsryds rid- och körklubb är mycket besvikna på kommunen efter beskedet att den gård där ridklubben arrenderar mark ska säljas. Men samhällsbyggnadsnämnden förstår inte reaktionen.


Arrendemarken ger viktiga pengar till klubben, då den kan hyras ut till privatryttare. Enligt klubben handlar det om cirka 70 000 kronor om året.

Efter kommunens besked att gården där rid- och körklubben arrenderar mark nu ska säljas, känner sig klubbledningen överkörda.

– För vår klubb som är en helt ideell och lever på tävlingsverksamhet annars, så är det ganska mycket pengar. Vi har haft det här arrendet i över 40 år och fått svar att det inte ska säljas. Sen helt plötsligt ska det säljas, säger, Martina Petersson sitter i styrelsen.

Men Carl-Henrik Henmalm (M), ordförande för samhällsbyggnadsnämnden som tagit försäljningsbeslutet, förstår inte klubbens reaktion.

Han säger att klubben trots allt kommer att få behålla en del av den mark de arrenderar och få nya mark till sin verksamhet. Dessutom har klubben själva möjlighet att köpa gården på öppet anbud, menar han.

– Vi kommer göra en avstyckning där de kommer att få behålla en del av arrendet som de utnyttjar idag, plus att de får tillbaka ett arrende nere vid ridskolan. Som jag ser det måste vi tänka på våra kostnader.