Sundsvall Dragons har lagt papperen på bordet

2:11 min

Efter en turbulent vecka har den tilltänkta styrelsen för Sundsvall Dragons nu fått ut de dokument man efterfrågat av avgående styrelsen. Nu kan man äntligen ta tag i att reda ut hur det egentligen står till med ekonomin.

Lars Kallin som har fått frågan att vara valberedning och också möjligen kommer att bli ny ordförande för Sundsvall Dragons har kämpat för att försöka få redan på hur det står till med ekonomin och kontrakt och liknande i Sundsvall Dragons. Något som visat sig vara svårt. 

När P4 Västernorrland når honom under fredagseftermiddagen sitter han just och går igenom papperen med nuvarande ordföranden Anders Örn. Då är papperen äntligen på bordet.

– Vi har fått en hel del dokumentation. Nu är det att studera det här och försöka bedöma det ekonomiska läget och se hur vi kan gå vidare, säger Lars Kallin.

Har du fått det ni frågat efter?

– Det ser ut som att det mesta materialet vi begärt har vi fått.

Kan du säga något om hur det ser ut med ekonomin?

– Nej, vi har inte kommit så långt men vi har ju vetat förut att det finns en hel del skulder. 

Imorgon ska den nya tilltänkta styrelsen ha ett möte och gå igenom dokumentationen. Avgörande för en ny styrelse är hur illa ställt det faktiskt är med Sundsvalls Dragons. Om föreningen har likviditet nog för att klara maj, juni och juli, för en period tar det ju för en ny styrelse att sätta sin prägel på förening säger Lars Kallin.

Tonen har stundvis varit hård, hur är stämningen mellan dig och ordförande Anders Örn nu när ni sitter tillsammans?

– Den är bra. Absolut. Vi har en väldigt lång relation och man måste skilja på att vi vill få fram uppgifter och relationen. Det tycker jag att vi lyckas bra med.