Drömde att hon födde fram servetter

19 min

Att föda fram servetter, att köpa ett glasskåp för att ha som likkista och vara i en främmande stad utan att hitta. Det är några av de drömmar Tor Tolander fick tyda i idag.

Födde servetter
Matilda Ljungkvist, programledare på P4 Blekinges morgonprogram minns en dröm hon hade för ett antal år sedan väldigt starkt. Drömmen går ut på att hon på sitt arbete på en servettfabrik plötsligt inser att hon är gravid och tvingas föda mitt på fabriksgolvet. 

– Då tittar jag upp mellan mina ben och där ligger ett perfekt paket inslaget gula trelagers servetter, och det konstiga var att alla betedde sig som att det var helt normalt, berättar Matilda Ljungkvist.    

– Hela drömmen antyder om att inte speciellt länge efter det här så bytte hon karriär, förlossningsprocesser är nästan alltid att man står i ett ställe där man behöver förlösa sig själv, byta livsstil, byta miljö, byta arbete. Att alla andra runt omkring säger att det är helt naturligt visar att situationen man är i är hopplöst cementerad. Att hon minns den här drömmen så starkt är för att den undermedvetet är ganska livsavgörande, den hänger ihop med ett livsbeslut som man sedan genomför, berättar Tor Tolander.  

Likkista med glasdörrar
Lyssnaren Inga-Maj Andersson skrev in till programmet och berättade att hon drömt att hon köpt ett matsalsskåp på en loppis med glasdörrar. När maken frågade vad hon skulle ha det till så svarade hon att hon skulle använda den som likkista, eftersom det var fint med glasdörrarna.

– Om jag skulle gissa utan kontext på drömmen så är det en fråga om att vara rädd att bli instängd och fångad i en roll, bilden av hur andra ser på dig. Att då har en likkista med glasdörrar antyder att man vill ändra på den bilden inför andra, och att man också söker verktyg inför andra att göra det på, menar Tor Tolander.   

Toalett på podie
Kerstin Lindqvist i Karlshamn beskrev att en dröm som ofta återkommer är att hon måste gå på toaletten och den enda toaletten hon hittar är antingen en högt upp på ett podie medan fullt av folk går nedanför, eller att toaletten finns i ett rum med glasväggar också med en massa folk utanför.

– Den första drömmen är vanligtvis kroppens sätt att säga du är kissnödig, men du ligger i sängen och sover så det vore olämpligt att kissa nu. Om hon går och kissar eller inte dricker kaffe innan hon somnar så slipper hon nog den här drömmen. Den andra drömmen med glasväggen är känslan av utsattheten när man tvingas visa upp sitt inre för andra.