Modellvärldar på scen i ny barnteater

2:22 min

Om en vecka har Byteaterns nya barnföreställning "Himladrumlar - en roadmovie ovan molnen" premiär. Regissören Ika Nord är imponerad av den kompetens och kvalitet som finns på Byteatern.

– Det är ju en sak om man är Kungliga Dramatiska Teatern eller något sådant. Men det här är en turnerande barnteater som åker runt och man riggar hela denna... Ja, det är fantastiskt, säger Ika Nord till P4 Kalmar och radar upp kvaliteten på skådespelarna, dockspelet, kostymen, scenografin, ljuset, musikaliteten.

– Det är enormt rikt!

"Himladrumlar – en roadmovie ovan molnen" är en 35 minuter lång föreställning för barn mellan fem och åtta år. Om tre änglar som hjälper en liten hund som förlorar sin husse. De glada och kloka änglarna bygger små modellvärldar på scenen, spelar mycket musik och leker.

– Det är en historia om både det ena och det andra. Vi försöker att musikaliskt och visuellt erbjuda en trösterik och enormt härlig stund, säger Ika Nord.

Den 15 april är det premiär. I Kalmar spelas föreställningen i Folkets Park i Kalmar eftersom man inte vill ta ut barnen till hamnen under byggnationen av det nya Linnéuniversitetet.