Personal kan sägas upp när VIK Hockey måste spara

1:36 min

VIK Hockey ska den kommande säsongen minska kostymen med åtta miljoner vilket kan betyda att klubben måste säga upp personal.

– Arbetet är igång och vi har börjat med budgetsiffrorna och titta på hur kostymen ska se ut siffermässigt och sen ska vi titta på roller och uppdrag. Men vi måste rätta mun efter matsäcken, för kostnaderna är för höga, säger VIK Hockeys ordförande Camilla Törngren.

Det blev en del reaktioner när VIK Hockey meddelade att klubben satsar på två heltidsanställda sportchefer trots det prekära ekonomiska läget.

Vi måste titta på helheten både på omkostnad- och personalsidan.

VIK:s förklaring är att de vill ha ett starkt ledarskap nu när klubben ska jobba hårdare med talangutveckling. Därför behöver organisationen krympas på andra ställen och det kan bli så att klubben måste säga upp personal.

– Vi har en del som har avtal som slutar sista april och vi har en del vakanser inom sporten framför allt som gör att det kanske inte påverkar individer så hårt, men vi måste titta på helheten både på omkostnad- och personalsidan, säger Törngren.

Kommer det bli uppsägningar?

– Det får vi återkomma till när analysen är färdig.

Sparpaketet på åtta miljoner påverkar till största del spelarbudgeten.
Men det kommer förstås även märkas på kansliet. När den nya kostymen är färdig kan inte Camilla Törngren svara på.

– Dels kan det vara individer som berörs av olika skäl och vi har en del anställningsavtal vi behöver fundera över. Det är en process både arbetsrättsligt och på annat sätt så det finns inget datum att då är det färdigt.